Kontaktuppgifter  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Sjundeå - Nyckeln till lyckan!
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa

Övriga tjänster

Låna en energimätare och en yttermometer

Det finns en energimätare till utlåning i biblioteket, med hjälp av mätaren kan man kontrollera hur mycket energi de olika apparaterna i hemmet förbrukar. Med yttermometern kan man upptäcka värmeläckor. Det kostar ingenting att låna mätarna. Lånetiden är 1 vecka.

iPad

Ipaden får endast användas i bibliotekets utrymmen max. två timmar åt gången. iPaden kan inte reserveras. iPaden lånas ut som vanligt med bibliotekskort. iPaden lånas endast ut till personer över 16 år. iPaden bör hanteras försiktigt. Låntagaren är ersättningsskyldig, om iPaden går sönder p.g.a. vårdlös hantering.

Nu kan du låna e-böcker från Lukas-biblioteken

Finska e-böcker

De finska e-böckerna från Ellibs hittas likaså via en länk på hemsidan. Tillsvidare är den finska samlingen mindre än den svenska och består av ett tiotal titlar. För att kunna låna dessa måste låntagaren för närvarande komma till biblioteket med sin läsplatta eller en minnessticka, och ladda ner boken i biblioteket. Men detta åtgärdas förhoppningsvis snart, så att även de finska böckerna går att låna hemifrån. Orsaken till att det finska beståndet är mycket mindre än det svenska är, att biblioteken inte får köpa ny inhemsk skönlitteratur i e-format. Ett nationellt projekt "Sähköiset sisällöt yleisiin kirjastoihin" pågår för att utveckla åtkomsten och användningen av e-material i de allmänna biblioteken i Finland. Via detta projekt finns 10 skönlitterära titlar att låna på de allmänna biblioteken under detta år. Förhoppningsvis resulterar projektet i framtiden i en större samling inhemska e-böcker på biblioteken.

Lånetiden för de finska e-böckerna är 10 dagar.

Svenska e-böcker:

Ellibs

HRT

Från och med 1.1.2018 har i Sjundeå kommunbiblioteket varit HRT-servicestället. På biblioteket kan du alltså bland annat skaffa ett nytt resekort och ladda värde och period till ditt resekort.