Kontaktuppgifter  |  Extranet  |  Suomeksi  |  På svenska  | 
Siuntio Sjundeå
Sjundeå - nyckelkommun genom tiderna
SIUNTIO SJUNDEÅ
Pienennä kirjasinten kokoaSuurenna kirjasinten kokoa
22.9.2017 - 22.10.2017

Aleksis Kiven Koulus tillfälliga lokaler, meddelande 22.9.2017

Aleksis Kiven koulus tillfälliga lokaler har tagits emot av entreprenören fredagen den 22 september 2017. Således inleds skolgången i enlighet med det tidigare anmälda måndagen den 25 september i modulbyggnaderna. Fram till höstlovet görs det fortsättningsvis små arbeten i lokalerna ifall det upptäcks behov i skolans vardag.

Flytten till de tillfälliga lokalerna förutsätter inga särskilda åtgärder av eleverna, så som rengörande av eleverna personliga kläder eller skolmaterial. Kommunen har varit i kontakt med förbundet för boendehälsa (Asumisterveysliitto) i detta ärende. I AKK:s lokaler har hela tiden varit igång nanoklassens luftrenare, så mängden ämnesomsättningsprodukter av mikrober som eventuellt överförs med kläder eller personliga skolmaterial och väskor anses i praktiken vara obefintlig.

”Eftersom AKK:s lokaler inte används för boende och de personer som använder skolbyggnaden endast tillbringar en del av dygnet i lokalerna i fråga, förutsätter inte flytten till nya lokaler några särskilda åtgärder.

Vanlig tvätt av kläderna räcker, och ifall man personligen ändå vill genomföra s.k. desinficering av material och väskor utöver vanlig rengöring, så kan man lägga sakerna i bastun vid inledande av uppvärmningen och när bastuns temperatur har stigit till 100 grader, håller man kvar sakerna där i ca 15 minuter (obs. plast- och läderprodukter tål inte denna behandling, utan lätt avtorkning med desinfekterande tvättmedel anses vara tillräcklig)."

· Asumisterveysliitto Aste Ry

CleanSide Oy har skött om ändamålsenlig rengöringen av de möbler och material som flyttas från skolbyggnaden till de tillfälliga lokalerna. Med denna åtgärd har man velat försäkra sig om att de möbler och material som flyttas från AKK:s byggnad till modulskolorna är trygga.

Trafikarrangemang

Vi ber er respektera de trafikplaner som uppgjorts (bifogad bild) för att det inte ska uppstå farliga situationer och för att skjutstrafiken ska förorsaka så små rusningar som möjligt.

Besök i modulbyggnaderna

I fortsättningen är det skolan som informerar separat om eventuella tidpunkter för besök och möjligheter att bekanta sig med modulbyggnaderna.

 

Aktuellt  [ 1 - 7 / 7 ]

Sivu : 1
Aktuellt
Aktuellt arkiv